Poslanci schválili prechod infraštruktúry letiska v Poprade

11.12.2004 Celý región

Prechod infraštruktúry letiska Poprad - Tatry z vlastníctva štátu do vlastníctva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) schválili 7. decembra na zasadnutí čle...
Prechod infraštruktúry letiska Poprad - Tatry z vlastníctva štátu do vlastníctva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) schválili 7. decembra na zasadnutí členovia krajského parlamentu v Prešove.

Rozsah a podmienky prechodu sú uvedené v dohode, ktorá má byť podpísaná medzi štatutármi PSK a rezortom dopravy v stredu 8. decembra. Na vykonanie tohto úkonu poslanci poverili predsedu PSK Petra Chudíka. Návrhy dohody predložilo vyššiemu územnému celku práve ministerstvo dopravy. Len jej uzavretie je predpokladom bezodplatného prechodu infraštruktúry z vlastníctva štátu do vlastníctva PSK.
Členovia zastupiteľstva PSK sa v diskusii jednoznačne vyjadrovali za prijatie navrhovaného uznesenia. V možnosti ovplyvňovať chod popradského letiska vidia predpoklad napr. rozvoja cestovného ruchu.
Zo schválenej dohody vyplýva záväzok PSK prenajať novonadobudnutý majetok Letiskovej spoločnosti Poprad - Tatry, a. s. , a zabezpečiť, aby ho udržiavala.
Letiskovú spoločnosť má založiť štát. Podľa informácií Chudíka sa tak stane 9. decembra a bude zapísaná do obchodného registra. Akcionármi budú štát, PSK a mestá Poprad a Vysoké Tatry.
(jj)
 

Vyberte región

mark